Skip to content

Winter Retreat 2009

July 9, 2009

winter 2009

Dengan sukacita dan harapan yang tinggi melangit kepada Allah subhanahu wa ta’ala agar tidak putus-putus membuka hati kita kepada hidayahNya dan keimanan yang subur, saya mengundang kawan-kawan yang dikasihi, sesiapa yang ada di Eropah sekitar Disember untuk hadir ke Winter Retreat ini.  It is a reunion, a place to meet new friends, to hear words of wisdom from international and national Syeikhs as well as to enjoy the beautiful snowy winter in Loch Lomond, Scotland. Dengan penuh takzim, saya menjemput. InshaAllah =)

.

ar-rumaisa

Galway, Ireland.

2 Comments leave one →
  1. faraain permalink
    October 6, 2009 2:48 pm

    assalamualaikum…saya amat tertarik dengan cerita2 dan pengalaman dari kakak sbgai seorang doc & muslimah.Saya juga bakal menjadi doktor,tapi saya takut kalau saya x dpt melaksanakan tugas dgn sebaiknya…ape yg sy belajar yg lpas bukannyer igt semua pon…abes tu…mcm mn nk jd doktor yg baik ni?? wasslam.

  2. October 7, 2009 1:05 am

    Wslm wbt faraain. salam perkenalan =)

    Sebenarnya, ada banyak benda yang hanya pengalaman dapat menjadi gurunya. Kalau kita hafal semua benda pun, that doesn’t necessarily mean that we will make good doctors. An A++ student in medskool may not be the best doc.

    Namun, utk medic, penting utk kita seimbangkan masa antara study & pegi hospital buat practical jumpa sendiri patient. Don’t only stay in the library & don’t only go to hospital. A balance. Work at your own pace. Lain orang lain rentaknya.

    Tetapi, i am still a passionate believer in the effectiveness of Study Group… sbb ilmu medic ini spt lautan. Nak meredah baca sorang-sorang mmg tak larat.

    MOST IMPORTANTLY…
    Jauhi dosa dan perkara-perkara lagha.
    Kerana ilmu itu adalah cahaya…Nur milik Allah yang tidak akan masuk ke dalam hati yang gelap. It is all directly related.
    Tawakkaltu ‘alalAllah, for Allah is the best of aid.

    All the best my dear faraain!
    lotsa luv from eire.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: